اگر از آن افرادي هستيد كه فقط از سرطان ميترسيد، بدانيد كه راههايي هم براي كم كردن خطر آن هست. تحقيقات تازه هم روز به روز اهميت و اثر اين راهها را بيشتر نشان ميدهند. يكي از اين راهها كه دانشمندان انگليسي توانستهاند در پژوهشهاي جديد خود به آن برسند، اثر فيبر خوردن در مبارزه با سرطان سينه است. آنها ميگويند خطر بروز سرطان سينه در زناني كه پيش از يائسگي مقادير زيادي فيبر مصرف كردهاند، يك دوم سايرين است. به گزارش شبكه خبري بيبيسي، محققان دانشگاه ليدز، با بررسي ۳۵ هزار زن در طول مدت هفت سال دريافتند، زناني كه روزانه ۳۰ گرم فيبر مصرف ميكنند، يك دوم افرادي كه روزانه ۲۰ گرم فيبر ميخورند، در معرض خطر ابتلا به سرطان سينه قرار دارند. در اين تحقيق ۱۶ هزار زن پيش از دوران يائسگي قرار داشتند و ۱۸ هزار زن ديگر به يائسگي رسيده بودند. از بين اين افراد، ۲۵۷ نفر پيش از يائسگي به سرطان سينه مبتلا شدند. وقتي رژيم غذايي دو گروهي را كه به سرطان مبتلا شده بودند و آنها را كه مبتلا نشده بودند، با هم مقايسه كردند، متوجه شدند زنان مبتلا، درصد بالايي از انرژي مورد نياز خود را از پروتئين و منابع گوشتي دريافت كرده و كمتر از فيبر و ويتامين ث استفاده ميكردند.اين در حالي است كه چنين تاثيري در زنان يائسه كه ۳۵۰ تن از آنان به سرطان سينه مبتلا شدند، ديده نشد، يعني خوردن فيبر فقط در سنين قبل از يائسگي ميتواند اين اثر محافظتي را داشته باشد. توجيه متخصصان براي اين موضوع آن است كه فيبر، كارش را در بدن با پردازش و تنظيم هورمون زنانه استروژن انجام ميدهد. البته براي زنان يائسه يك خطر مضاعف هم وجود دارد و آن اين كه آنها به دليل اضافه وزن، بيشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سينه قرار ميگيرند. اگر همه اين فوايد فيبر قانعتان نكرد، به ياد بياوريد كه مصرف مواد غذايي غني از آن براي كاهش خطر ابتلا به سرطان روده هم پيشنهاد شده است.