بنياد خيريه پرديس 7 ساله شد..........................................نسخه جديد سايت همزمان بازادروز شادروان پريچهرصفوي در آبانماه1394شامل سامانه پرسش و پاسخ پزشكي رونمايي ميگردد
بنیاد خیریه پردیس

:: خطر سرطان معده جوانان را تهديد مي‌كند

خطر سرطان معده جوانان را تهديد مي‌كند
:
بر اساس نتايج برنامه ثبت سرطان در كشور، 52 درصد سرطان ها در مردان و كمتر از 48 درصد آنها در زنان ديده مي شود و سرطان معده از لحاظ درجه فراواني  رتبه نخست را در مردان و رتبه سوم را در بين زنان دارد، لذا پيشگيري و غربالگري در اين خصوص بسيار ضروري است.

در جمعيت شهر تهران  فراوان‌ترين سرطان ها در مردان ايراني به ترتيب سرطان معده ، خون يا لوسمي، مثانه، ريه، مغز و سيستم اعصاب مركزي و مري و سرطان هاي دستگاه لنف و پروستات است كه سرطان‌هاي ناشي از استعمال دخانيات  در مردان و تا حدودي  در زنان با رشد شديدي همراه است و حاكي  از مصرف بي رويه  و كنترل ناپذير دخانيات در همه گروه هاي سني به ويژه در جوانان و نوجوانان است.

بر اساس اين گزارش، سرطان معده علائمي ندارد و زماني علامت دار مي شود كه غير قابل علاج است. به نحوي كه 95 درصد از كساني كه دچار سرطان مري و يا معده  مي شوند حداكثر ظرف مدت 2 سال فوت مي‌كنند و تنها 5 درصد از آنها كه به صورت اتفاقي به پزشك مراجعه كرده اند درمان مي شوند.

همچنين در استان هاي شمالي كشور سرطان هاي گوارش به ويژه معده و مري نسبت به ساير  نقاط كشور فراوان تر است كه در شرق درياچه خزر مثل گلستان سرطان مري‌ و در قسمت هاي غربي مثل اردبيل سرطان معده بيشتر است.

استعمال دخانيات، الگوهاي ناسالم غذايي، مصرف بيش از حد پروتئين و نگهداري  مواد غذايي  فساد پذير  و به ويژه پروتئين‌ها در شرايط  غير بهداشتي  به عنوان عوامل خطر براي بروز سرطان معده هستند.

شايع‌ترين علايم سرطان معده عبارتند از: سوء هاضمه، سوزش معده، درد شكمي، نفخ، آروغ و گاز معده، حالت تهوع و استفراغ، احساس مزه ترشي، صدادادن شكم، و از دست دادن اشتهاست كه با انجام  آزمايش ادرار و يا اشعه ايكس جهت بررسي قسمت داخل معده مي توان علائم اوليه سرطان را ملاحظه كرد و انجام آندوسكوپي  به تنهايي روش كاملي براي تشخيص سرطان معده نمي باشد.

يكي از عوامل اصلي وجود بالاترين رقم سرطان معده در كشور، استفاده غير مجاز از جوش شيرين اين ماده شيميايي در پخت نان است.

به رغم اينكه سازمان جهاني بهداشت  از سال 1980 مصرف جوش شيرين  را مضر اعلام نموده است هنوز هم استفاده  اين ماده خطرناك در كل كشور به صفر نرسيده است.

همچنين به گزارش نشريه بين‌المللي سرطان، افرادي كه در دوران نوجواني و كودكي خود به طور معمول هر روز چيپس مصرف مي كنند نسبت به ديگران 27 درصد بيشتر به سرطان معده مبتلا مي شوند.

گفتني است، نخستين كنگره سراسري سرطان هاي مري و معده با محوريت  اپيدميولوژي، پيشگيري و غربالگري، تازه هاي تشخيصي و درماني توانبخشي و بهبود  كيفيت  زندگي به همت مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، 22 دي آغاز شده و تا 24 دي ادامه خواهد داشت.

 

:: All rights reserved by Pardis Foundation ::
info@PardisFoundation.com
● Designed by Ostadiran Group ●