بنياد خيريه پرديس 7 ساله شد..........................................نسخه جديد سايت همزمان بازادروز شادروان پريچهرصفوي در آبانماه1394شامل سامانه پرسش و پاسخ پزشكي رونمايي ميگردد
بنیاد خیریه پردیس

:: سرطان اندومتر رحم

سرطان اندومتر رحم

مقدمه:

از نظر بافت‌شناسی جسم رحم به سه قسمت تقسیم می​شود: 1- اندومتر (قسمت داخلی رحم) 2- میومتر (قسمت عضلانی رحم که در وسط قرار می‌گیرد) 3- اکتومتر(قسمت بیرونی رحم). سرطان اندومتر (endometrial cancer) اشاره به سرطانی شدن لایه​ی درونی رحم دارد.

سرطان اندومتر رحم یکی از شایع​ترین سرطان​های زنان در ایالات متحده است. در حقیقت سالانه حدود 40000 زن آمریکایی با تشخیص سرطان اندومتر مواجه می‌شوند٬ به همین دلیل این سرطان چهارمین سرطان شایع در نزد زنان است:

1- سرطان پستان 2- سرطان ریه 3- سرطان کولون 4- سرطان اندومتر رحم

اندومتر: همان لایه‌ای است که در قسمت داخلی رحم وجود دارد. متخلخل است و در همین لایه است که رشد و گسترش جنینی رخ می‌دهد.

عمدتاً سرطان اندومتر در سنین بعد از باروری شایع است٬ بیشتر سنین بین 60 تا 70 سال. گاه سرطان اندومتر رحم را به طور خلاصه سرطان رحم می‌گویند٬ اما همانگونه که در مقدمه ذکر شد رحم سه لایه دارد که دو لایه دیگر آن نیز ممکن است سرطانی شوند. اما از آنجایی که سرطان در دو لایه دیگر آن شیوع کمتری نسبت به اندومتر دارد، همین دلیل عمده تمرکز بر روی سرطان اندومتر است.

سرطان اندومتر معمولاً در مراحل اولیه تشخیص داده می‌شود، چون از همان مراحل اولیه، خون​ریزی از واژن (مجرای تناسلی زنان) در زمان​های غیرطبیعی- بین دو پریود یا بعد از یائسگی- رخ خواهد داد. اگر سرطان اندومتر در مراحل آغازین تشخیص داده شود٬ می‌توان به راحتی با عمل جراحی رحم را برداشت. شانس موفقیت درمان در مراحل آغازین این سرطان 90% است. در مواردی که دیر مراجعه شود، سرطان از رحم گسترش می‌یابد و به سایر اندام​ها دست‌اندازی می‌کند. هر ساله حدود 7000 زن در آمریکا بر اثر این سرطان جان خود را از دست می‌دهند.

دنباله این بحث در همین قسمت سایت درج شده است
 
منبع: مقدمه‌ای بر سرطان رحم . ترجمه با اندکی تغییر توسط مزیدی
:: All rights reserved by Pardis Foundation ::
info@PardisFoundation.com
● Designed by Ostadiran Group ●