بنياد خيريه پرديس 7 ساله شد..........................................نسخه جديد سايت همزمان بازادروز شادروان پريچهرصفوي در آبانماه1394شامل سامانه پرسش و پاسخ پزشكي رونمايي ميگردد
بنیاد خیریه پردیس

:: با خوردن، از ابتلا به سرطان پستان پیشیگری کنید

با خوردن، از ابتلا به سرطان پستان پیشیگری کنید

حقیقت این است که هیچ کس‌ نمی‌تواند مطمئن باشد که در مقابل سرطان پستان ایمن است اما این امکان وجود دارد که به گنجاندن (یا حذف) برخی از مواد غذایی در برنامه روزمره خود، احتمال ابتلا به این سرطان را کاهش دهیم. تحقیقی که در موسسه تحقیقات سرطان آمریکا انجام شده (Food, Nutrition, and the Prevention of Cancer: a global perspective, 1997) به ما در این مورد یاری می‌دهد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهند که چه مواد و ترکیباتی می‌توانند در کاهش یا افزایش ریسک سرطان پستان دخالت داشته باشند. بسیاری از این نتایج در ۱۰ قدم خلاصه شده‌اند:

چیزهایی که برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان پستان لازم دارید:
- میوه
- سبزی
- غذاهای سرشار از کاروتنوئید
- فیبر
- چربی‌های monounsaturated

مراحل پیشگیری:
۱. از میوه‌های بیشتری لذت ببرید. میوه‌ها آنتی‌اکسیدان، phytochemical و فیبر دارند.
۲. از سبزیجات لذت ببرید. آن‌ها حاوی آنتی‌اکسیدان و pytochemicalهای دیگر هستند و تا حدی فیبر را نیز تامین می‌کنند.
۳. غذاهای پر کاروتنوئید بخورید (طالبی، گرمک، انبه، فلفل قرمز، کلم پیچ، اسفناج، کدو، سیب زمینی شیرین و…)
۴. فیبر بیشتری بخورید.
۵. چربی، چربی اشباع شده و چربی حیوانی را در تعادل نگه دارید. محققین هنوز در تلاشند تا کشف کنند که رابطه میزان و نوع چربی و سرطان پستان چیست. برخی از تحقیقات این رابطه را نشان داده‌اند٬ ولی در مورد رابطه دقیق آن هنوز نتیجه نهایی گرفته نشده است.
۶. به سراغ چربی‌های monosaturated بروید. محققین نشان داده‌اند که چربی‌های monosaturated مثل روغن زیتون و روغن کانولا، تاثیرات سرطان‌زای بسیار کمی دارند (Journal of the American Dietetic Association, 97:16, 1997)
۷. یا الکل ننوشید یا بسیار کم بنوشید. حداقل پنجاه تحقیق به این نتیجه رسیده‌اند که احتمالاً الکل در ایجاد سرطان نقش دارد.
۸. غذاهای متنوع بخورید. غذاهای متنوع مواد مختلفی را به بدن شما می‌رسانند که همگی مورد نیازند.
۹. وقتی سن‌تان بالا می‌رود،‌ بیشتر مواظب وزن خود باشید. تحقیقی در دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد زنانی که بعد از هجده سالگی ۲۰ تا ۲۵ کیلوگرم وزن اضافه کرده بودند، نسبت به زنان دیگر دو برابر احتمال داشت به سرطان مبتلا شوند.
۱۰. حسابی به سراغ ورزش بروید یا
۱۱. حداقل چهار ساعت در هفته ورزش کنید؛ اگر شده فقط با راه رفتن. بعضی تحقیقات این کار را در کاهش خطر ابتلا به سرطان موثر دانسته‌اند.

نکات متفرقه
- برخی محققین ادعا می‌کنند که هیچ رابطه‌ای بین مواد خوراکی و سرطان یافت نشده است. نکته مثبت این است که با پیروی از رهنمودهای بالا، شما مشغول کاهش دادن ریسک دیگر بیماری‌ها همچون بیماری‌های قلبی و دیابت نوع دوم و چاقی مفرط هم هستید.
- فراموش نکنید که سالانه به پزشک مراجعه کنید، عکس ماموگرافی بگیرید و ماهانه خود را برای تشخیص سرطان پستان، معاینه کنید.
- تنها ۵٪ زنان مبتلا به سرطان پستان، به نوع ارثی آن مبتلا هستند. این زنان معمولاً پیش از یائسگی به این بیماری مبتلا می‌شوند و در خانواده آنان نیز این بیماری به وفور یافت می‌شود.
- از روغن زیتون برای سالادهای پاستا، سالاد کاهو و غذاهای ایتالیایی و مدیترانه‌ای استفاده کنید و از روغن کانولا برای سرخ کردن و تفت دادن.
- محققان هاروارد بعد از جمع‌آوری اطلاعات شش تحقیق بین‌المللی به این نتیجه رسیده‌اند که نوشیدن ۲ تا ۵ نوشابه الکلی در روز، احتمال ابتلا به سرطان پستان را در زنان در حدود ۴۰٪ افزایش می‌دهد.

منبع:How to Eat to Prevent Breast Cancer و ترجمه از جادی

:: All rights reserved by Pardis Foundation ::
info@PardisFoundation.com
● Designed by Ostadiran Group ●