بنياد خيريه پرديس 7 ساله شد..........................................نسخه جديد سايت همزمان بازادروز شادروان پريچهرصفوي در آبانماه1394شامل سامانه پرسش و پاسخ پزشكي رونمايي ميگردد
بنیاد خیریه پردیس

:: علائم و نشانه‌های سرطان پوست

 

علائم و نشانه‌های سرطان پوست

سرطان پوست معمولاً در بخش‌های در معرض آفتاب بروز می‌کند(+)٬ یعنی صورت، لب‌ها، گوش‌ها، گردن، دست‌ها و دیگر قسمت‌هایی که در معرض آفتاب هستند. البته این احتمال هم هست که سرطان پوست، در قسمت‌های دیگر بدن ظاهر شود٬ مثلاً در کف دست، فاصله بین انگشتان یا حتی اعضای تناسلی. احتمال سرطان پوست برای هر فردی با هر نوع پوستی، وجود دارد.


سرطان سلول‌های بنیادین پوست

علائم ناشی از سرطان پوست ممکن است به ناگهان یا به تدریج ظاهر شوند. شکل ظهور، بستگی به نوع سرطان دارد. این معمول‌ترین نوع سرطان پوست است و در عین حال، درمان آن از همه ساده‌تر است و کمتر از بقیه انواع سرطان، پخش می‌شود. سرطان سلول‌های پایه‌ای معمولاً به یکی از اشکال زیر ظهور می‌کنند:

یک برآمدگی مروارید مانند (Pearly) یا مومی (Waxy) که در روی صورت، گوش‌ها یا گردن ظاهر می‌شود. یک زخم (lesion) مسطح و به رنگ گوشت یا قهوه‌‌ای که روی سینه یا پشت ظاهر می‌شود.

سرطان سلول‌های فلسی
این نوع سرطان را در صورت تشخیص سریع به خوبی می‌توان تحت کنترل درآورد٬ ولی احتمال گسترش آن بیشتر از نوع قبلی است. معمولاً سرطان سلول‌های فلسی به یکی از اشکال زیر بروز می‌کنند:

  1. یک برآمدگی قرمز روی صورت، لب‌ها، گوش‌ها، گردن، دست‌ها یا بازوها
  2. زخمی مسطح با سطحی فلس مانند روی صورت، گوش، گردن، دست

سرطان پوست چیست؟

I

سرطان پوست (رشد غیر طبیعی سلول‌های پوستی) معمولاً در بخش‌هایی از پوست ظاهر می‌شود که در معرض تابش اشعه خورشیدند٬ اما امکان ظهور آن در قسمت‌های دیگر بدن نیز وجود دارد.

سه نوع عمده سرطان پوست وجود دارد: سرطان سلول‌های باسال (بنیانی)، سرطان سلول‌های اسکواموس (فلسی) و ملانوم (تومور سیاه‌رنگ قشر عمیق پوست). دو نوع اول (بخصوص در صورت تشخیص سریع) قابل کنترل هستند٬ ولی نوع سوم یعنی ملانوم، خطرناک​ترین نوع سرطان پوست است. این نوع از سرطان روی سلول‌های عمیق پوست تأثیر می‌گذارد و احتمال زیادی دارد که به دیگر بافت‌ها نیز منتقل شود. توجه کنید که در سرطان نوع فلسی نیز ممکن است سلول‌های سرطانی به بافت‌های دیگر بدن منتقل شود.

هر سه نوع سرطان در حال رشد هستند٬ اما باید بدانیم که با جلوگیری یا کاهش تابش اشعه​ی فوق بنفش (UV) به پوست، می‌توان از اکثر سرطان‌های این بخش از بدن، پیشگیری کرد. همچنین بررسی تغییرات مشکوک پوست بسیار مهم است٬ چرا که اکثر سرطان‌های پوست را در صورت تشخیص سریع، می‌توان کنترل کرد.

منبع: مقدمه​ای بر سرطان پوست، ترجمه از جادی

:: All rights reserved by Pardis Foundation ::
info@PardisFoundation.com
● Designed by Ostadiran Group ●